Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları 2019

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları 2019
Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları 2019

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları 2019 Binalardaki enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını amaçlayan belgelerin başında Enerji Kimlik Belgesi gelmektedir. Çevrenin korunması noktasında önemli bir görevi bulunan belge, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında iş görmektedir. Bu belge içerisinde enerji tüketimi ve yalıtım özellikleri hakkında bilgi verilmektedir.

Enerji Kimlik Belgesi

Enerji Kimlik Belgesi, kısaca binanızın karnesi olarak tanımlanabilmektedir. Tanımlama aşamasında A ile G arasında bir değerlenmeye tabi tutulursunuz. A en yükse, G ise en düşük enerji verimliliği anlamına geliyor. Binanızın ise en az C seviyesinde olması gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Hangi Binaların Belge Alması Gerekiyor?

Enerji Kimlik Belgesi EKB olarak da tanımlanmaktadır. Bu belge 1 Ocak 2011 yılından itibaren bütün binalar için zorunlu bir hale gelmiştir. Enerji Kimlik Belgesi Bu tarihten önce inşa edilen bütün binalara ise 2020 yılına kadar süre verilmiştir. Isıtma ve soğutma sistemi olmayan yerler, ahırlar ve belediye sınırlarının dışında kalan yerler için EKB olması gerekli değildir.

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları

Enerji Kimlik Belgesi’nin zorunlu olduğunu belirtmiştik. Bu sebeple pek çok kişi internet üzerinde, Enerji Kimlik Belgesi fiyatları hakkında araştırma yapmaktadır. Fiyatlarını bazı kriterler belirlemektedir. Projenin asansörlü olup olmadığı, inşaat alanı ve ruhsat tarihi gibi noktalar, EKB’nin fiyatlarını belirlemektedir. Bu bilgilerin hepsini birleştirdiğimizde, Enerji Kimlik Belgesinin metre kare bazında hesaplandığını söyleyebiliriz. Yapıların özelliklerine göre metre kare bazında fiyat 1 TL ila 3 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Binanız için Enerji Kimlik Belgesi yaptırmak istiyorsanız, binanızla ilgili aydınlatma, ısıtma, ısı yalıtım, elektrik ve mimari özelliklerini yetkili kurum ve kuruluşlarına aktarmanız gerekmektedir. Bunun dışında Elektrik Kimlik Belgesi, apartman, rezidans, müstakil ev ve apartman gibi kategoriler içerisinde değerlendirmektedir. Fiyatlarda buna göre değişmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!